Udvikling af ​​et indonesisk teknologikatalog

Indonesien | marts 2017 - januar 2018

Ea Energianalyse har, i samarbejde med Energistyrelsen, støttet den danske ambassade i Indonesien og det indonesiske agentur for vurdering og anvendelse af teknologi (BPPT), i udviklingen af ​​et indonesisk teknologikatalog for det nationale energiråd (NEC) i Indonesien.

Projektet blev igangsat med en workshop i Jakarta, hvor der var stor interesse for og enighed om katalogets relevans blandt de mange fremstående indonesiske interessenter som deltog.

Dagen før workshoppen deltog Ea i et ministermøde mellem den danske Minister for Udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs og den indonesiske Minister for Energi og Mineral Ressourcer Mr. Ignasius Jonan. På mødet annonceredes et interaktivt vindkort over Indonesien og en undersøgelse af ​​integrationen af fluktuerende energi i elsystemer, som er udarbejdet af Ea Energianalyse, Energinet.dk og Energistyrelsen.

Det data, der er indsamlet til projektet, vil have direkte anvendelse i fremtidige analyser foretaget af statslige institutioner, energiselskaber, universiteter og konsulenter, heriblandt Indonesiens ’Energy Outlook 2017’.

Rammen for projektet opstod, da Indonesien og Danmark i 2015 underskrev en fælles hensigtserklæring (MoU) om energi, som førte til indledningen af et regeringssamarbejde på energiområdet. Formålet med samarbejdet er at bistå indonesiske regeringsorganer og relevante interessenter med at udvikle politikker, strategier og løsninger til at øge landets elektrificeringsgrad og nå langsigtede mål for vedvarende energi og energieffektivitet.