Ea deltager i China Energy Modeling Forum (CEMF) 2024

| Igangværende - Igangværende

Den 24. april 2024 blev det ottende China Energy Modeling Forum (CEMF) afholdt i Beijing, med temaet “Towards 2035: Accelerating the Development of a New Energy System for a Low Carbon, Inclusive, and Resilient Future”. CEMF, der blev startet i 2015 af Tsinghua University’s School of Public Policy and Management (SPPM), Center for Industrial Development and Environmental Governance (CIDEG), og Environmental Defence Fund (EDF), samler eksperter inden for energi-, økonomi- og miljøstudier.

Dette forum har som mål at fremme modelleringsmetoder, støtte samarbejde mellem nationale og internationale teams, og at styrke evnerne indenfor modeludvikling. Dette års event havde over 800 deltagere og fik en del opmærksomhed på sociale medier med 40.000 views, en god indikation af den voksende interesse i energimodellering i Kina.

Ea-konsulent Helena Uhde var inviteret til at give en introduktion til Balmorel og fortælle om Eas arbejde med modellen i Kina i en eftermiddagssession om ”New Power System Modeling and International Comparison of Multi-Regional Models”.

Løbende støtte til energisystemanalyse og kapacitetsopbygning i Kina

Ea Energianalyse har været aktivt involveret i at støtte energisystemanalyse og kapacitetsopbygning for politikker og strategi i Kina siden 2009. Ea har sørget for rammerne for modellering af modelvarianten EDO til Balmorel, som bliver anvendt af Energy Research Institute ved NDRC til analyse af beslutningsforslag og beslutningstagning. Dette samarbejde er fremhævet i centrale årlige udgivelser såsom “China Renewable Energy Outlook” (2016-2020) og det nuværende “China Energy Transformation Outlook” (siden 2022).

Sammen med de centrale aktører State Grid Research Institute (SGERI) og China Electricity Council (CEC) har Ea Energianalyse udfærdiget tre flagskibsrapporter for EU-China Energy Cooperation Platform (ECECP), hvor elnetplanlægningsmodellering for Kina baseret på ENTSO-E blev udført, og effekten af en integreret systemtilgang på at møde målsætninger for grøn omstilling blev vurderet.

In 2024 har Ea opstartet et nyt projekt i samarbejde med Center for Energy and Environmental Policy Research (BIT-CEEP) ved Beijing Institute of Technology til at give støtte til beslutningstagningsprocessen i forbindelse med den 15. femårsplan (FYP) for energisektoren i Kinas Guizhou-provins, der skal installere mere vedvarende kapacitet, og mindre kapacitet baseret på fossile brændsler.