Ea deltager i China Energy Modeling Forum (CEMF) 2024

Den 24. april 2024 blev det ottende China Energy Modeling Forum (CEMF) afholdt i Beijing, med temaet “Towards 2035: Accelerating the Development of a New Energy System for..

8 maj 2024

Vind og sol på land skal firedobles inden 2030 – men hvor?

Ea Energianalyse har udviklet et GIS-værktøj til at finde de bedst egnede placeringer til vindmøller og solceller i det åbne land og solceller på tage. Elproduktionen fra vindmøller..

29 april 2024

Ny analyse af CCS og biomasseanvendelse i forsyningssektoren

I en ny rapport for CONCITO har Ea analyseret potentialet for CCS i forsyningssektoren og undersøgt hvordan nye klimamål for Europas skove kan påvirke prisen på træflis og..

18 marts 2024

Energiforsk udgiver Ea-rapport om CfD

Ea har undersøgt ”Contracts for Difference”, en del af et EU-forslag til reform af elektricitetsmarkedets udformning, som giver en indkomstgaranti for energiproducenter med lav CO2-udledning. Eftersom dette potentielt..

11 marts 2024

Grøn omstilling af energisektoren i Europa giver billigere energi

Som del af et igangværende analyseprojekt for Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har Ea Energianalyse vurderet værdien af den grønne omstilling af Europas energiforsyning. Analysen er gennemført for 2050, med..

16 februar 2024

Ny Ea-rapport undersøger de samfundsøkonomiske effekter ved biokul

I en ny rapport udfærdiget for CIP Fonden har Ea Energianalyse undersøgt de potentielle omkostninger og gevinster ved kulstoflagring med biokul i landbruget. Biokul dannes ved nedbrydning af..

15 januar 2024

Ea fremlægger rapportresultater ved ECECP-event

Den 13. december afholdt EU-China Energy Cooperation Plaform (ECECP) et event, hvor resultater fra tre forskellige studier udført inden for samarbejdet blev præsenteret. Ea har deltaget i arbejdet..

18 december 2023

Ea er medudvikler af energimasterplan for indonesisk region

Selvom rejsen mod en bæredygtig fremtid kræver en fortsat global indsats, er det vigtigt at anerkende, at de første skridt, som ved en hver rejse, er nødt til..

14 december 2023

Ea har undersøgt det danske træpillemarked i 2022

Energistyrelsen har netop udgivet en ny undersøgelse af det danske træpillemarked i 2022, der er udført af Ea Energianalyse. Undersøgelsen viser, at det samlede forbrug er på niveau..

8 december 2023

Ea støtter arbejdet med et nyt ukrainsk teknologikatalog

Energistyrelsen har for nylig udgivet et nyt nødteknologikatalog for den ukrainske energisektor ved en konference i Polen, hvor den ukrainske energiminister var til stede og modtog kataloget. Ea..

22 november 2023

Ea er medforfatter på ny ECECP rapport

EU-China Energy Cooperation Platform (ECECP) har udgivet en ny rapport med titlen “Investment and Technologies for Net-Zero Carbon Infrastructure” med Ea Energianalyse som medforfatter. Samtidig med de potentielle..

20 november 2023

Ny analyse af fleksibilitetens rolle i det europæiske energisystem

Ea Energianalyse har i dag udgivet en ny rapport med titlen “Value of Demand Flexibility in the European Power Sector”. Rapporten er resultatet af en analyse udført for..

8 november 2023

Eas oplæg ved konference i Pakistan omtalt i de lokale nyheder

I sidste uge deltog Energistyrelsen, den Danske Ambassade i Pakistan og Ea Energianalyse i en konference om grønne energiløsninger, der blev afholdt af Worldwide Greentech Pvt Ltd i..

7 november 2023

ECECP præsenterede projektresultater ved event 12. oktober

EU China Energy Cooperation Platform (ECECP) afholdt d. 12. oktober 2023 et åbent event, hvor resultater fra deres “ECECP II Flagship” projekt blev præsenteret. Projektets titel er “Investment..

18 oktober 2023

Mange nye jobmuligheder indenfor den grønne omstilling

I en ny artikel har Helena Uhde fra Ea Energianalyse undersøgt jobmarkedet indenfor grøn energi – hvilke færdigheder er i høj kurs, hvor kan jobsøgende finde stillingerne, og..

10 oktober 2023

Ny rapport: Danske kommuners klimamål er højere end det nationale niveau

Ea Energianalyse har sammen med CONCITO kortlagt CO2-reduktionsindsatserne for 92 kommuner, som dækker 98% procent af Danmarks befolkning og areal, der har udarbejdet klimahandlingsplaner gennem Realdanias DK2020-projekt. Resultatet..

26 september 2023

Workshop om biomassefyring og CCUS

IEA Bioenergys Task 32-gruppe arrangerede d. 21. september en workshop med det formål at beskrive konsekvenserne af at installere teknologi til at indfange CO2 (carbon capture) på biomasse-..

19 juli 2023

Ea giver anbefalinger til elektrificering af Agersø- og Omøfærgerne

Ea Energianalyse har udarbejdet en række anbefalinger til ladeinfrastrukturen i forbindelse med elektrificering af Agersø III og Omø færgerne. I en analyse udført for Slagelse Kommune, undersøgte Ea..

26 juni 2023

Vi søger nye kollegaer

Vi søger nye kollegaer, som brænder for at arbejde med energi- og klimaområdet, besidder god analytisk sans og har lyst til at arbejde i en virksomhed i udvikling...

21 juni 2023

Workshop om udviklingen af Irlands hybride sammenkoblingspolitik

Den 15. maj 2023 afholdt Ea Energianalyse en online workshop, der havde både industri og myndigheder som målgruppe. Workshoppen fokuserede på den igangværende udvikling af Irlands hybride udlandsforbindelsespolitik...

14 juni 2023

Nyt damvarmelager officielt indviet

Onsdag d. 19. april indviede VEKS og Høje Taastrup Fjernvarme deres nye damvarmelager i Taastrup. Det nye lager kommer til at være til gavn for hele hovedstadsområdet, da..

24 april 2023

Ny rapport kortlægger 39 kommuners klimahandlingsplaner

Ea har i en ny rapport kortlagt CO2-reduktionsindsatser i de klimahandlingsplaner, som 39 danske kommuner har udviklet som en del af DK2020-projektet. De 39 kommuner repræsenterer omtrent 40%..

18 april 2023

Inspiration til fælles varmeløsninger

Ea har udarbejdet et katalog med varmeløsninger til områder, hvor fjernvarme har lange udsigter. Klimahensyn, stigende priser og fokus på energisikkerhed har til sammen medført et stadigt større..

3 april 2023

Grønland med i Parisaftalen?

En analyse af Grønlands muligheder for at deltage i Parisaftalen har for nylig været sendt i offentlig høring af den grønlandske regering. Analysen er udført som et samarbejde..

15 marts 2023

Task 32 afholder seminar i samarbejde med IDA

Onsdag den 29. marts afholder Task 32 sammen med IDA et seminar om bioenergi og kulstofbalance med en række af oplægsholderne, der i blandt Morten Tony Hansen og..

10 februar 2023

Nyt biogasscenarie for Greenpeace

Greenpeace har netop offentliggjort en ny scenarieanalyse om biogasproduktionen i Danmark. Analysen, der er udført af Ea Energianalyse, indeholder scenarier, der viser at man godt kan nå den..

31 januar 2023

Ea påbegynder projekter i Kenya

Konsulenter fra Ea Energianalyse foretog for nylig et første besøg i Kenya, som en del af et samarbejde mellem Danmark og Kenya, og mødtes med aktører fra energisektoren...

20 december 2022

Kina-samarbejde fremhæves af Klimamonitor

Det digitale nyhedsmedie Klimamonitor, der fokuserer på realisering af den grønne omstilling, omtaler i en ny artikel (for abonnenter) det danske samarbejde med Kina indenfor energiområdet. Ea har deltaget i..

21 november 2022

CETO Special Report for COP27 udgivet i Sharm El-Sheik

Energy Research Institute of Chinese Academy of Macroeconomic Research har udgivet en rapport ved et event på den kinesiske pavillion på COP27 klimatopmødet i Sharm El-Sheik. Rapporten, der..

16 november 2022

Ny Task 32 rapport med bidrag fra Ea

Task 32 under IEA Bioenergy har netop udgivet rapporten “Inventory of national strategies for reducing the impact on air quality from residential wood combustion”. Ea fungerer som repræsentant..

14 oktober 2022

Hans Henrik Lindboe fra Ea deltager i Guld og Grønne Skove på P1

Tirsdag d. 20. september gæstede Hans Henrik Lindboe P1-programmet “Guld og grønne skove” ved Lars Trier Mogensen, for at deltage i en debat om en foreslået skat på..

27 september 2022

Ny CETO 2022 rapport

China Energy Transformation Programme (CET) har udgivet en ny China Energy Transformation Outlook rapport for 2022. Ea Energianalyse deltog i udfærdigelsen af rapporten, bl.a. med teknisk support. Find..

30 juni 2022

Analyse: EU og UK kan være fri af russisk gas om blot et år

I en ny artikel beskriver Anders Kofoed-Wiuff og Hans Henrik Lindboe hvordan en ny analyse med Ea Energianalyses elmarkedsmodel overraskende viser, at de 27 EU-lande og Storbritannien ved..

11 maj 2022

Fremskyndet udfasning af gas til rumvarme

Ea Energianalyse har for Rådet for Grøn Omstilling udarbejdet en analyse af, hvordan en hurtig udfasning af gas til rumvarme kan foregå, og udgiver i den forbindelse rapporten..

6 maj 2022

Ea deltager i Danish Energy Day webinar

Hans-Henrik Lindboe fra Ea Energianalyse gav et oplæg om “Power-to-X costs and scenarios” ved Danish Energy Day webinaret, der blev afholdt af Montel Group torsday d. 7 april...

8 april 2022

Ny rapport om planlægning af det indiske el-transmissionssystem

Tidligere i denne måned blev rapporten “Benchmarking study for transmission planning methodologies – A comparison between India, Europe, the Nordics and Denmark” udgivet ved et event i Delhi...

22 marts 2022

Fem konkrete bud på at reducere gasforbruget i Danmark

I et debatindlæg på Altinget, kommer Anders Kofoed-Wiuff og Hans Henrik Lindboe fra Ea Energianalyse med fem konkrete bud på, hvordan gasforbruget i Danmark kan reduceres. Det omfatter..

4 marts 2022

Fremtidens kompetencer til at understøtte grøn omstilling

EVU har udgivet to rapporter udfærdiget af Ea Energianalyse, der sætter fokus på, hvilke kompetencer elektrikere og VVS-energiuddannede skal have for at kunne understøtte den grønne omstilling. Elektrificering..

28 februar 2022

Ea deltager i webinars om Nordic Clean Energy Scenarios

Anders Kofoed-Wiuff fra Ea Energianalyse holdt for nylig et oplæg i en serie af webinars arrangeret af Energiforsk og Nordic Energy Research, der går i dybden med resultaterne..

4 februar 2022

Ny rapport om værdien af vindkraftprognoser

Som en del af IEA Wind Task 36 fase II, udgav Ea Energianalyse for nylig en rapport med titlen “Value of Forecast for a wind power plant Owner”...

20 januar 2022

Ny undersøgelse af det danske træpillemarked

Ea Energianalyse har på vegne af Energistyrelsen kortlagt den samlede forsyning med træpiller til det danske marked i 2020. Undersøgelsen viser, at der er et klart fald i..

17 december 2021

ECECP flagskibsprojekt færdiggjort

Som en del af EU-China Energy Cooperation Platform (ECECP), havde ENTSO-E demonstrationen af elnetplanlægningsmodellering et overordnet mål om at vise, hvorvidt den europæiske metode til transmissionsplanlægning kunne anvendes..

17 december 2021

Udenrigsministeren præsenterer rapporter om vedvarende energi til den indonesiske energiminister

Som en del af et partnerskab med Indonesien har den danske Energistyrelse foretaget en række analyser, der viser hvordan vedvarende energi kan være omkostningseffektiv og støtte det indonesiske..

29 november 2021

China Energy Transformation Outlook 2021 præsenteret ved COP26

Den nye analyserapport China Energy Transformation Outlook 2021 (CETO2021) blev præsenteret ved COP26 den 10. november. Analysen viser veje Kina kan tage for at nå deres mål om..

11 november 2021

Nordic Clean Energy Scenarios er blevet lanceret

Projektet Nordic Clean Energy Scenarios benytter scenariemodellering til at identificere de handlinger, der er nødvendige for at reducere energirelaterede udledninger af drivhusgasser, og til at kortlægge mulige langsigtede..

14 september 2021

Ea underviser igen på Balmorelkursus

I august afholdt DTU et fireugers kursus om energisystemmodellen Balmorel. Til dette kursus blev DTU støttet af Ea Energianalyse og Energy Modelling Lab. Kurset havde 20 deltagere fra..

10 september 2021

Ny version af det vietnamesiske teknologikatalog

Ea Energianalyse har været med til at opdatere det vietnamesiske teknologikatalog, og i sidste uge blev den nye version udgivet. Det første vietnamesiske teknologikatalog blev udgivet i 2019...

11 august 2021

Ea genoptager udenlandsrejserne

Konsulent Alberto Dalla Riva fra Ea Energianalyse har for nylig gennemført en tur til Indonesien. Efter et langt stykke tid uden udenlandsrejser var det rart igen at kunne..

5 juli 2021

Casestudier om implementering af bio-CCS

Som middel til bekæmpelse af klimaforandringer er mange projekter nu ved at blive planlagt eller allerede sat i gang, med fokus på at fange og lagre CO2 fra..

27 maj 2021

Innovationspris til EuroGrid

EuroGrid-projektet er blevet tildelt Innovationsprisen fra Energy Cluster Denmark. Ea Energianalyse indgik i et partnerskab med ENFOR, DTU og Ørsted om at udføre EuroGrid-projektet, der blev faciliteret af..

11 maj 2021

Debatindlæg i GridTech om grønne certifikater

I forbindelse med det aktuelle lovforslag L-148 om fremme af vedvarende energi, har Hans Henrik Lindboe fra Ea Energianalyse skrevet et debatindlæg til Ingeniørens net-medie GridTech. I lovforslaget..

27 april 2021

Ny opdatering af det indonesiske teknologikatalog

I samarbejde med the Directorate General of Electricity in Indonesia (DGE) og Energistyrelsen har Ea Energianalyse opdateret det indonesiske teknologikatalog fra 2017. De eksisterende beskrivelser af energi- og..

18 marts 2021

Hans-Henrik Lindboe fra Ea udtaler sig på P1 om KL’s lukkeliste

Efter KL’s plan for at tilpasse den danske forbrændingskapacitet for affald i fredags blev forkastet af myndighederne, deltog Hans-Henrik Lindboe fra Ea Energianalyse i programmet Orientering på P1..

16 februar 2021

Ny rapport sætter fokus på alternativer til biomasse i el- og fjernvarmesektoren

I en analyse for Dansk Energi og Dansk Fjernvarme har Ea Energianalyse undersøgt potentialet for nye teknologier i el- og fjernvarmesektoren. I rapporten konkluderer Ea, at den vigtigste..

8 februar 2021

Plan for tilpasning af kapaciteten for affaldsforbrænding

Kommunernes Landsforening (KL) har offentliggjort en plan for at tilpasse den danske forbrændingskapacitet for affald, ved at 30% af kapaciteten lukkes over de næste ti år. Læs mere..

18 december 2020

Ea citeres i Ingeniøren

Ea Energianalyse udfører scenarieanalyser af elsystemets udvikling i Danmark, Europa og en række andre lande og regioner. De nyeste analyser viser at vind og sol leverer 80% af..

9 december 2020

Brint og PtX i fremtidens energisystem

Notatet ”Brint og PtX i fremtidens energisystem” er udarbejdet af Ea Energianalyse for Dansk Energi som baggrundsmateriale til  rapporten ”Anbefalinger til en dansk strategi for Power-to-X”. I notatet..

25 november 2020

Ea vinder kontrakt med North Sea Wind Power Hub

Sammen med det tyske selskab Energynautics har Ea Energianalyse vundet en kontrakt på en stor energisystemsundersøgelse for North Sea Wind Power Hub. Undersøgelsen skal fokusere på måder at..

13 november 2020

Ea-projekt præsenteres som flagskibsprojekt hos ECECP

I det seneste nyhedsbrev fra ECECP (EU-China Energy Cooperation Platform) præsenteres projektet ”ENTSO-E Grid Planning Modelling Showcase”, et projekt Ea Energianalyse er partner på, som deres flagskibsprojekt. ENTSO-E..

12 oktober 2020

Erfaringer fra liberalisering af den danske elsektor

Ea Energianalyse har sammen med Energistyrelsen udfærdiget en rapport om liberalisering af den danske elsektor. Håbet er at rapporten kan give inspiration og vejledning til partnerlande, der nu..

6 oktober 2020

Ea vinder fem rammekontrakter for internationale energianalyser

Ea Energianalyse har sammen med COWI, Viegand Maagøe og DTU vundet fem rammekontrakter. Vi skal bidrage med analyser til Energistyrelsens afdeling for Global Rådgivning, som er aktive i..

24 august 2020

IEA Bioenergy Task 40 udgiver ny rapport

Rapporten ”Deployment of BECCS/U value chains” blev i sidste uge udgivet at IEA Bioenergy Task 40, med bidrag fra Christian Bang fra Ea Energianalyse, der er den danske..

24 juni 2020

IEA Bioenergy Task 40 Webinar

Den 16. juni afholdt IEA Bioenergy Task 40 et webinar med oplæg fra den danske landsrepræsentant Christian Bang fra Ea Energianalyse. Webinaret havde titlen ”Deployment of BECCS/U –..

22 juni 2020

Ea skal rådgive varmeværker efter bortfald af grundbeløb

Ea Energianalyse er sammen med NIRAS, PlanEnergi, BDO og Advokatfirmaet Energi & Miljø blevet tildelt opgaven med at levere rådgivningsydelser til de mange kraftvarmeværker, der er sårbare over..

12 maj 2020

Vindkraft og infrastruktur i Europa mod 2050

Ea Energianalyse har på vegne af Ørsted gennemført en analyse af synergier mellem betydelig udbygning af offshore vind og det stigende behov for transmissionsnet, der skal understøtte et..

6 maj 2020

Nordisk fremskridt hen mod CO2-neutralitet 2020

Nordic Energy Research (NER) har netop publiceret rapporten  Tracking Nordic Clean Energy Progress 2020  – en kort, illustrativ rapport, der kortlægger de nordiske fremskridt mod et CO2-neutralt samfund...

5 maj 2020

Roadmap: Udfasning af naturgas til rumvarme

Energifonden igangsatte foråret 2019 projektet ”Udfasning af naturgas til rumvarme”. Et enigt Folketing indgik i juni 2018 en energiaftale, der fastslog, at Danmark vil arbejde mod et mål..

21 april 2020

Roadmap for elektrificering i Danmark

Ny analyse viser, at en ambitiøs, dansk strategi for elbiler, varmepumper og Power-to-X (PtX) er nødvendig for at nå målet om 70% reduktion af klimagasser i 2030. Rapporten..

20 april 2020

Etiopien – Planlægning og modellering

Som en del af det dansk-etiopiske energisamarbejde skal Ea Energianalyse støtte Etiopien i energiplanlægning og modellering af elsektoren. Elforsyningen i Etiopien er domineret af vandkraft, landet har også..

19 april 2020

Forsyningssikkerhed i Østafrika

Ea Energianalyse har sammen med 10 medlemslande i Eastern African power Pool, EAPP, analyseret forsyningssikkerheden for de nærmeste ti år. Resultatet er beskrevet i EAPP’s første Power Balance Statement. Yderligere investeringer..

21 januar 2020

Ea deltagelse ved IEA Bioenergy Task 40 møde i Leipzig

Christian Bang fra Ea Energianalyse deltog som den danske landsrepræsentant da medlemmer af IEA Bioenergy Task 40 mødtes ansigt til ansigt for anden gang. DBFZ, det tyske biomasseforskningscenter..

6 december 2019