Ea påbegynder projekter i Kenya

| Igangværende - Igangværende

Konsulenter fra Ea Energianalyse foretog for nylig et første besøg i Kenya, som en del af et samarbejde mellem Danmark og Kenya, og mødtes med aktører fra energisektoren.

Energistyrelsen og Kenyas Ministry of Energy (MoE) påbegyndte i 2022 et regeringssamarbejde i et ”Strategic Sector Cooperation” (SSC) program, som efter planen skal løbe frem til sommeren 2025.

Et af resultaterne fra dette program er at drage nytte af dansk ekspertise og erfaring til at hæve niveauet for evnerne indenfor energiplanlægning hos MoE. Energisystemmodellen Balmorel vil blive anvendt som et værktøj i denne kontekst, for at gøre den lokale planlægningsgruppe i stand til at designe scenarier, samoptimere eltransmission og -produktion, indarbejde risici og variabilitet i deres analyser og indarbejde lokale planlægningsperspektiver.

Energistyrelsen har indgået et partnerskab med Ea om at afholde Balmorel-træning for lokale aktører, hvor både evner indenfor brug af modellen og analyse af resultaterne bliver forbedrede. De involverede lokale aktører var MoE, Kenya Power, EPRA (Energy and Petroleum Regulatory Authority), KenGen (Kenya Electricity Generating Company), Ketraco (Kenya Electricity Transmission Company Limited), GDC (Geothermal Development Company) og NuPEA (Nuclear Power and Energy Agency).