Ea har arbejdet med analyser af den kinesiske energisektor siden 2009. Fokus er på integration af vindkraft og modellering af energisystemet.
Listen over projekter nedenfor illustrerer de typer projekter, vi arbejder på.
Ea Energianalyse bidrager til programmet ”Power Market Reform Technical Cooperation with China”, der er sponsoreret af NORAD. Ea er en del af en gruppe, der giver teknisk assistance..
Planlæggere af elnettet på nationalt plan i Kina og i Europa (ENTSO-E, European Network of Transmission System Operators for Electricity) har ens opgaver med at udvikle koordineret netplanlægning..
‘Boosting Renewable Energy as part of China’s Energy Revolution’ er et femårigt program sponsoreret af Children’s Investment Fund Foundation (CIFF). CIFF’s engagement udspringer fra erkendelsen at klimaforandringer helt..
Energistyrelsen samarbejder under rammeaftalen ‘Energy Country Program and Project’ (ECPP), regering-til-regering om udvikling af politikker, regulering og planer inden for energieffektivisering, vedvarende energi og begrænsning af CO2-udslip. Mere..
Nedenstående liste over projekter illustrerer de typer projekter, vi har arbejdet på.
Hainan-provinsen i det Sydkinesiske Hav har et stigende elforbrug, og er pt primært afhængig af ikke-vedvarende energikilder. Den kinesiske regering har udvalgt regionen som et område til at..
Under en rammeaftale med Energistyrelsen, skulle dette projekt indsamle og overføre tekniske og lovgivningsmæssige erfaringer med samforbrænding af fast biomasse med kul i store kraft- og kraftvarmeværker fra..
I 2015 udviklede Ea Energianalyse et værktøj til beregning af elproduktionsomkostninger (levelized cost of energy – LCoE) i samarbejde med Energistyrelsen. Værktøjet udregner den afbalancerede energiomkostning for flere..
Danske kraftværker er blandt de mest fleksible i verden og bidrager således til integrationen af store andele af vedvarende energi fra fluktuerende kilder i det danske elsystem. Ea..
På grund af den hurtige stigning i mængden af elproduktion fra sol og vind, ses udfordringer for elsystemernes fleksibilitet over hele verden. Kina, der har den største kapacitet..
Projektet havde til formål at udvikle en strategi for udbredelse af biomassebaseret opvarmning i Kina. Projektet var finansieret af den asiatiske udviklingsbank (ADB) og blev gennemført i et..
U.S. Department of State’s Bureau of Energy Resources, i samarbejde i den amerikansk-kinesiske Climate Change Working Group, stod i spidsen for et projekt med titlen Power Consumption, Demand..
Kina arbejder på at udvide produktionen af vedvarende energi, hvilket har resulteret i adskillige nye kraftværker baseret på vind og solceller. Ydermere planlægger Kina at bygge en række..
I Shanxi-provinsen blev et demonstrationsprojekt oprettet, hvis formål var at maksimere bidraget fra vindkraft med henblik på at tilfredsstille det regionale fjernvarmebehov. En vindmøllepark blev placeret i Shanxi-provinsen,..
Ea Energianalyse medvirkede i en analyse af energisystemet i Harbin. Formålet var at undersøge, udforske og præsentere mulige institutionelle løsninger, koncepter og teknologier til integration af den stigende..
Ea Energianalyse og China Electric Power Research Institute (CEPRI) gennemførte en undersøgelse af systemtjenester og standardisering af nettilslutning med henblik på at integrere vedvarende energi i smart grid..
I samarbejde med China National Renewable Energy Centre (CNREC), Det japanske National Institute of Environmental Studies og Energistyrelsen har Ea Energianalyse udarbejdet energiscenarier for udbygning af vedvarende energi..
Den kinesiske regering planlagde at afprøve et system til handel med energieffektivitetsattester med det formål omkostningseffektivt at nå 16% reduktion i energiintensitet i løbet af perioden for den..
Projektets havde til formål at støtte Kinas nationale center for vedvarende energi (CNREC) i udviklingen af modellen CREAM-EDO og at assistere i udviklingen af scenarieanalyser ved hjælp af..
I marts 2011 gennemførte Ea Energianalyse en række seminarer om anvendelsen af modelværktøjet Balmorel til beregninger på energiområdet. Seminarerne blev holdt for de to kinesiske forskningsinstitutter State Grid..
Ea Energianalyse og Energinet.dk har bistået Vestas og det kinesiske State Grid Energy Research Institute med at gennemføre et projekt om integration af vindkraft i det kinesiske energisystem...
I 2005 førte det dansk-kinesiske samarbejde på energiområdet til igangsættelse af programmet for udvikling af vindenergi – Wind Energy Development (WED) Programme. Implementeringen af programmet begyndte i april..