Arktis

Afsluttede projekter

Nedenstående liste over projekter illustrerer de typer projekter, vi har arbejdet på.

2023

Grønland og Parisaftalen

I samarbejde med det grønlandske Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, har Ea Energianalyse lavet en analyse af Grønlands muligheder for at deltage i Parisaftalen. Analysen fokuserer..

13 marts 2023

2021

Hybrid-dieselbatterisystemer i Maniitsoq og Uummannaq

Ea Energianalyse har for det grønlandske forsyningsselskab Nukissiorfiit undersøgt, om større batterier med økonomisk fordel kan integreres i Maniitsoq og Uummannaq til at træde i stedet for en..

31 maj 2021

2019

Undersøgelse af landstrøm

I dette projekt har Ea Energianalyse udført en undersøgelse af landstrøm i Nuuk havn for det grønlandske forsyningsselskab Nukissiorfiit. Analysen fokuserede på muligheder for at forsyne skibe med..

30 juni 2019

Energirådgivning for Nukissiorfiit

I dette projekt har Ea Energianalyse assisteret det grønlandske forsyningsselskab Nukissiorfiit med rådgivning om forskellige business cases, undersøgelse af barrierer for salg af landstrøm til kraner og skibe,..

30 juni 2019

2018

Analyse af overskudsproduktion i Ilulissat

Siden indvielsen af vandkraftværket Paakitsoq ved Ilulissat i 2012 har det vist sig, at værkets produktionspotentiale er større end forventet. Det skyldes bl.a. igangværende klimaændringer, som betyder, at..

31 januar 2018

Energiplan Nuuk

Nuuk forsynes i dag med el fra vandkraftværket i Buksefjorden, der ligger 56 km sydøst for byen. Vandkraftværket udnytter indsøen Kangerdluarssúngûp Taserssua (Kang) til at forsyne Nuuk med..

31 august 2018