Østafrika

Udvikling af bæredygtige energisystemer

Ea Energianalyse har udført projekter i en række lande i Østafrika med fokus på energieffektivitet og udvikling af energisystemer på tværs af landene.

Det afrikanske kontinent er mangfoldigt i forhold til ressourcer, vækst og udviklingsstrategier. Dette er reflekteret i den voksende portefølje af ydelser og projekter Ea Energianalyse har udført i Østafrika. Det omfatter udvikling af langsigtede energipolitikker, masterplaner, overførsel af erfaringer, kapacitetsopbygning, træning i brug af modeller og assistance med strategisk samarbejde indenfor regionerne. 

Igangværende

Listen over projekter nedenfor illustrerer de typer projekter, vi arbejder på.

Forsyningssikkerhed i Østafrika

Eastern African Power Pool, EAPP, skal fremover hvert år udforme et Power Balance Statement. Det vil sige opgørelse af balancen mellem forventet elforbrug og produktionskapacitet for de næste..

28 februar 2021

Afsluttede projekter

Nedenstående liste over projekter illustrerer de typer projekter, vi har arbejdet på.

2015

Udvikling af regional masterplan i Østafrika

Eastern African Power Pool, EAPP, har ti medlemslande: Libyen, Egypten, Sudan, Etiopien, Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda, Burundi og DRC. Endvidere er Syd Sudan og Djibouti inkluderet i analyserne...

30 april 2015

2011

Undervisning i handel over grænserne for den østafrikanske elbørs (EAPP)

I anerkendelse af den potentielle gevinst ved at udvikle en regional elbørs har energiministrene fra otte østafrikanske lande underskrevet en fælles aftale om at oprette en elbørs ”Eastern..

31 maj 2011