Langsigtet energiplanlægning i Kenya

Balmorel: Energisystemsmodel | september 2022 - juli 2023

I 2022 påbegyndte Energistyrelsen og Kenyan Ministry of Energy (MoE) et regeringssamarbejde som et ”Strategic Sector Cooperation” (SSC) program, der vil løbe indtil sommeren 2025.

Et af de ønskede resultater af samarbejdet er at anvende dansk ekspertise og erfaring til at hæve kapaciteten for energiplanlægning hos MoE. Energisystemmodellen Balmorel vil blive anvendt som værktøj i denne sammenhæng, for at gøre den lokale planlægningsgruppe i stand til at designe scenarier, samoptimere transmission og produktion, indregne risici og variation i analyserne, og indarbejde lokale planlægningsperspektiver.

Energistyrelsen indgik et partnerskab med Ea om at afholde Balmorel-undervisning for lokale kenyanske aktører, for at give dem evner til både at bruge modellen og analysere resultaterne fra den. De lokale partnerinstitutioner omfatter Kenya’s Ministry of Energy (MoE), Kenya Power, EPRA (Energy and Petroleum Regulatory Authority), KenGen (Kenya Electricity Generating Company), Ketraco (Kenya Electricity Transmission Company Limited), GDC (Geothermal Development Company), og NuPEA (Nuclear Power and Energy Agency).