Indonesisk plan for vedvarende energi

Indonesien | september 2020 - december 2020

Sammen med nogle af verdens største potentialer for geotermisk energi og vandkraft, har Indonesien rigelige ressourcer af sol-, vind- og bioenergi. Alligevel er andelen af vedvarende energi (VE) i energisektoren stagneret ved 10-12% i de sidste fem år, med kun 0.33% stammende fra sol, vind og biomasse i 2019.

Indonesien har et mål om at nå 23% VE i 2025. Ved at bygge videre på eksisterende energiplanlægningsdokumenter, er formålet med VE-planen at vise en klar vej til at nå målet. Derudover udvider rapporten tidshorisonten til 2030 for at kunne give viden til brug i det langsigtede engagement.

Ea Energianalyse støttede Energistyrelsen i at designe en VE-plan for hver VE-kilde og regionale system, for at garantere opfyldelsen af 2025-målet. Alle planlægningsdokumenterne er blevet revideret og baseret på disse, er en endelig plan blevet foreslået. At forpligte sig til en klar VE-plan mod 2025 og derefter kan hjælpe Indonesien med at tiltrække fremmede investorer, finansiel støtte og sende stærke signaler til udvikling af lokal VE-industri og forsyningskæder.

Projektet løb fra september 2020 til juni 2021.

Rapporten kan findes her hos Energistyrelsen.