Tilpasning af Balmorel-modellen til Vietnam

Balmorel: Energisystemsmodel | maj 2016 - april 2017

Projektet var en del af et samarbejde mellem vietnamesiske Ministry of Industry and Trade, MOIT, og den danske Energistyrelse. Formålet var at styrke kapaciteten til langsigtet planlægning i elsektoren, for eksempel ved systematisk analyse af alternative scenarier for elsektorens udvikling, herunder effekten af alternative klima- og VE-politikker.

Efter to mindre projekter blev Ea Energianalyses engagement med energiscenarier i Vietnam udvidet med dette projekt. Balmorel-modellen blev tilpasset med den nyeste data på det Vietnamesiske elsystem, og vietnamesiske eksperter, blandt andet fra Institute of Energy, Electric Power University og det nationale load dispatch center, blev undervist i modellen. Ea Energianalyse bistod også i udarbejdelsen af en energy outlook rapport med analyser frem til 2050. 

De primære formål var: fuldstændig tilpasning af Balmorel-modellen til Vietnam, vietnamesiske sektoranalytikere uddannet i brugen af ​​Balmorel-modellen, scenarieanalyser og en prognoserapport (energy outlook) på baggrund af modellens analyser.