IEA Bioenergy Task 40

Affald, bioenergi, geotermi | januar 2019 - december 2021

Christian Bang er i øjeblikket landsrepræsentant for Danmark i IEA Bioenergy Task 40 for perioden 2019-2021.

Målet med IEA Bioenergy Task 40 er at støtte udvikling og design af effektive, økonomisk levedygtige og bankbare værdikæder for at støtte en større indsættelse af bæredygtig biomasse til energi, men også til biobaserede produkter og materialer under hensyntagen til mad-, foder- og fibermarkeder.

Christians deltagelse i opgaven sigter mod at lette Danmarks adgang til viden om udvikling i biobaserede værdikæder fra andre IEA 40 medlemslande.

Aktiviteten er en fortsættelse af den danske repræsentation i Task 40 i perioden 2016-2018 (tidligere kaldt Bæredygtige biomassemarkeder og international handel til støtte for den biobaserede økonomi), som blev udført af Teknologisk Institut.

Rapport om BECCS/U

Rapporten ”Deployment of BECCS/U value chains” blev udgivet i Juni 2020, med bidrag fra Christian Bang.

Det bliver i højere grad anerkendt, at det vil blive svært at nå de globale klimamål uden teknologier til negativ CO2-udledning, hvoraf BECCS (bioenergi med CO2-lagring) er en lovende mulighed. I rapporten diskuteres potentialet og udfordringerne ved BECCS på kort til mellemlangt sigt. Rapporten undersøger også, hvordan BECCU (bioenergi med CO2-lagring og anvendelse) kan spille en rolle i at muliggøre implementering af BECCS. Uanset området, hvor BECCS implementeres, vil der dog være behov for nye reguleringer og forordninger på flere niveauer.

Nyhedsbreve

Se en liste over tidligere nyhedsbreve og skriv dig op til at modtage kommende nyhedsbreve ved at følge dette link.