IEA Bioenergy Task 40

Affald, bioenergi, geotermi | januar 2019 - marts 2025

Christian Bang er i øjeblikket landsrepræsentant for Danmark i IEA Bioenergy Task 40 for perioden 2022-2024.

Målet med IEA Bioenergy Task 40 er at støtte udvikling og design af effektive, økonomisk levedygtige og bankbare værdikæder for at støtte en større indsættelse af bæredygtig biomasse til energi, men også til biobaserede produkter og materialer under hensyntagen til mad-, foder- og fibermarkeder.

Christians deltagelse i opgaven sigter mod at lette Danmarks adgang til viden om udvikling i biobaserede værdikæder fra andre IEA 40 medlemslande.

Aktiviteten er en fortsættelse af den danske repræsentation i Task 40 i perioden 2016-2018 (tidligere kaldt Bæredygtige biomassemarkeder og international handel til støtte for den biobaserede økonomi), som blev udført af Teknologisk Institut.

Rapport om BECCS/U

Rapporten ”Deployment of BECCS/U value chains” blev udgivet i Juni 2020, med bidrag fra Christian Bang.

Det bliver i højere grad anerkendt, at det vil blive svært at nå de globale klimamål uden teknologier til negativ CO2-udledning, hvoraf BECCS (bioenergi med CO2-lagring) er en lovende mulighed. I rapporten diskuteres potentialet og udfordringerne ved BECCS på kort til mellemlangt sigt. Rapporten undersøger også, hvordan BECCU (bioenergi med CO2-lagring og anvendelse) kan spille en rolle i at muliggøre implementering af BECCS. Uanset området, hvor BECCS implementeres, vil der dog være behov for nye reguleringer og forordninger på flere niveauer.

Danske Task 40 nyhedsbreve

Som dansk repræsentant for IEA Bioenergy Task 40 rapporterer vi løbende via nyhedsbreve om arbejdsmøder, workshops og andet der vurderes relevant for danske aktører og interessenter på området.

Læs det seneste nyhedsbrev her.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Ea Energianalyses behandling af dine personoplysninger

Ved tilmelding til Ea Energianalyses (Ea) Task 40 nyhedsbrev accepterer du, at Ea løbende sender dig nyhedsbreve. Samtidig accepterer du, at Ea registrerer og behandler dine oplysninger (din e-mailadresse) til brug for udsendelse af nyhedsbrevene. Læs vores persondatapolitik. Din e-mailadresse anvendes udelukkende til at udsende nyhedsbreve til dig. Du kan altid afmelde din tilmelding ved at kontakte Christian Bang, det samme gælder, hvis du har spørgsmål til, hvordan Ea Energianalyse behandler dine personoplysninger.

Du kan også tilmelde dig det generelle nyhedsbrev fra IEA Bioenergy ved at følge dette link – find tilmelding i bunden af siden. Nyhedsbrevet sendes to gange om året med nyheder og information om kommende aktiviteter.