Nyt indonesisk teknologikatalog

Indonesien | juni 2020 - februar 2021

I dette projekt var Ea Energianalyse en del af et samarbejde om at opdatere teknologikataloget for Indonesien, ved at revidere det foregående indonesiske teknologikatalog fra 2017. Kataloget indeholder en præcis og opdateret præsentation af forskellige former for elektricitets- og lagringsteknologier, indeholdende tekniske karakteristikker, omkostninger og miljøpåvirkninger fra nu og frem mod 2050.

Teknologikataloget skal støtte langtids-energimodellering i Indonesien, samt udvikling af relevante politikker, ordninger og erhvervsstrategier for statslige institutioner, private energifirmaer, tænketanke mfl. Den opdaterede version af kataloget kan støtte arbejdet med at opnå regeringens langtidsmål for vedvarende energi og energieffektivitet, og, i særdeleshed, hjælpe med at øge raten for elektrifikation i Indonesien.

Derudover muliggør kataloget fremtidig udvikling af Energy Outlook rapporter og andre modelleringsaktiviteter.

Udvalget af teknologier i kataloget blev besluttet på en kick-off workshop i starten af projektet. Dette inkluderede beslutninger om tilføjelse af nye teknologier, og hvilke af de eksisterende teknologier, der trængte til at blive opdaterede.

Uddannelse af personale ved the Directorate General of Electricity in Indonesia (DGE) i at udvikle og vedligeholde et teknologikatalog, baseret på danske erfaringer, var også en del af projektet.

Projektet blev udført i samarbejde med DGE for Energistyrelsen, og det løb fra juni 2020 til slutningen af februar 2021.