Hvidbog om det intelligente energisystem

Danmark | september 2009 - maj 2010

Med stigende mængder vindkraft er det stadigt vigtigere, at det samlede energisystem bliver mere dynamisk, og udviklingen inden for computere, kommunikation og effektelektronik giver helt nye muligheder.

De nye teknologier kan fx anvendes til at gøre elforbruget prisfølsomt og til en bedre integration mellem el, varme og transport. Nøjagtig tidsstempling af målinger kombineret med hurtig kommunikation og databehandling åbner helt nye muligheder for sikker drift af elsystemet og gør det muligt at anvende den dyre infrastruktur langt mere effektivt.

Intelligens og dynamik i energisystemet

Ea Energianalyse har for DI Energiindustrien i samarbejde med SydEnergi, Vestas, Danfoss, DONG Energy, EC Power og Siemens samt DTU, AAU og DI ITEK udarbejdet en hvidbog om det intelligente energisystem. White Paper’et beskriver state of the art med hensyn til introduktion af intelligens og dynamik i energisystemets forskellige dele. Hvidbogen gennemgår også udvalgte danske og internationale initiativer og projekter for fremme af det intelligente energisystem.

Strategisk partnerskab

Hvidbogen danner baggrund for strategiske partnerskaber for smarte energisystemer med deltagelse af energi- og it-brancherne, energiselskaber, forskningsinstitutioner, myndigheder m.fl.

Udenrigsministeriet har uddelt hvidbogen til danske ambassader.

Projektet blev støttet af EUDP og SydEnergi. Det blev anført af DI Energibranchen.